Rövid ideig két kormánytag is a Magyar Tenisz Szövetség elnökségéhez tartozott.

A Magyar Közlönyben megjelent Lantos Csaba kinevezése, illetve Lázár János minisztériumának átkeresztelése is.

Néhány óra elteltével Lantos leköszönt szövetségi feladatairól, Lázár azonban még továbbra is ellátja elnöki teendőit.

Lantos Csaba távozik az MTSZ elnökségéből

 

Novák Katalin köztársasági elnök Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára december 1-jei hatállyal energiaügyi miniszterré nevezte ki Lantos Csabát, illetve egy külön határozatában megállapította, hogy Lázár János feladatköre módosult, építési és közlekedési miniszter lett.

A Magyar Tenisz Szövetség elnökségében bő két esztendeje mindketten érdekeltek: Lázár az MTSZ vezetője, Lantos pedig elnökségi tag, aki a belső munkamegosztás szerint a játékvezetői és versenybírói bizottság elnökségi kapcsolattartója volt.

Lantos Csaba miniszteri kinevezése miatt december 1-jén, csütörtökön lemondott 2020 óta viselt társadalmi tisztségéről az MTSZ elnökségében. Lázár János 2020 nyarán lett az MTSZ elnöke, a 2022-es tavaszi parlamenti választások után bejelentették, hogy ő lesz a kormány Építési és beruházási minisztere. Most kormányzati feladatköre némileg módosult, az MTSZ elnöki posztját továbbra is betölti.

Az alapszabály szerint a soron következő közgyűlésen választanak Lantos Csaba helyére új elnökségi tagot a küldöttek.

A szövetségnél történt változás az is, hogy december 1-jén Mihályi András, a Nemzeti Sport egykori újságírója vette át a távozó Peleskey Bencétől a kommunikációs igazgatói posztot.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső