Az idén is megrendezik az olaszországi Reggio Calabriában a Race to Masters nyolcas fináléját, amelyen a magyar teniszt Udvardy Luca képviseli az U14-esek között.

A viadal presztízséről sokat elmond, hogy az 1996-os fennállása óta olyan klasszisoknak sikerült győzelmet aratniuk, mint Rafael Nadal, Kim Clijsters vagy Alexander Zverev.

 

Az U14-es hazai ranglista harmadik helyén álló teniszező, Udvardy Luca indulhat az október 4-én kezdődő U14-es Masters nyolcas döntőjében, az olaszországi Reggio Calabriában, az itáliai félsziget déli részén, a Messinai-szoros keleti partján, átellenben Szicíliával.

Nem véletlen, hogy a Kiskút TC játékosa képviselheti a színeinket a megméretésen. A korosztály európai élmezőnye stabil tagjának számít.

Ehhez kellett, hogy alig két hónap alatt hét nemzetközi tornán jusson el legalább az elődöntőig. Luca először Tel Avivban lett ezüstérmes, majd megnyerte a jeruzsálemi Morris Goldsmith-emlékversenyt. Azt követően kétszer lépett pályára Portugáliában: előbb az Azori-szigeteken a Lawn Tennis Club viadalán volt finalista, később a Tace nemzetközi bajnokságon jutott a négy közé. Jöhetett a máltai San Mitchell nemzetközi torna, amelyen ezüstérmet szerzett. A magyar nyílt bajnokság elődöntője után Bosznia-Hercegovinába vezetett az útja, ahol Tuzlában a Goran Tanovic-emlékversenyen aratott diadalt. Párosban két tornagyőzelmet jegyez: a portugáliai Azori, illetve az izraeli Jeruzsálem versenyén végzett az első helyen.

Az olaszországi Masters-döntőn, a Circolo del Tennis “Rocco Polimeni" klubban jó erőt képviselő riválisokkal kell farkasszemet néznie.

A tornát olyan játékosok is megnyerték korábban, mint Rafael Nadal, Kim Clijsters vagy Alexander Zverev, de magyar győztesből is akadt néhány: Gálfi Dalma 2012-ben, Valkusz Máté 2013-ban és 2014-ben, Zsiga Máté pedig 2008-ban győzedelmeskedett.

A leány 14 évesek Race to Masters mezőnye:

Alisa Baranovszka (ukrán, Tennis Europe rangsora: 2., Race: 1.)
Petra Marcinko (horvát, TE 3., Race: 3.)
Daria Jeszipcsuk (ukrán, TE 10., Race 5.)
Nikola Daubnerova (szlovák, TE 8., Race: 8.)
Udvardy Luca (magyar, TE 24., Race: 13.)
Hanna Csitavec (fehérorosz, TE 19., Race 16.)
Jana Sztojanova (észak-macedóniai, TE 20. Race 19.)
Amelie Smejkalova (cseh, TE 5., Race 20.)

 

FaLang translation system by Faboba

Pályakereső