Manacorban, a Rafa Nadal Tennis Academy vendége volt a napokban a Magyar Speciális Olimpia Szövetség válogatottja.

Az értelmi fogyatékossággal élő sportolók számára szervezett spanyol nemzetközi teniszbajnokságon meghívottként az olasz és a magyar küldöttség is részt vehetett.

Delegációnk remekelt a 90 résztvevőt felsorakoztató mezőnyben.

Ötletekkel teli pályázatot nyújtott be a hazai veterán teniszezők napokban megválasztott elnöke, Erdei Csaba.

A teniszpályafutás során a legtöbb esztendőt a szeniorok között tölti az ember: több évtizedes a veterán karrier, így aztán ennek megfelelő gondoskodás és támogatás illeti meg a sportág struktúrájában – véli az új vezető, aki a közel nyolcszáz taggal a legnagyobb magyar klubnak számító testület élére került.

Egyedülálló tenisztagozatos évfolyamot indít 2020. szeptemberében a Koneli Alapítványi Általános Iskola és a Nexon Dunakeszi Teniszklub.

A dr. Bábosik István nevével fémjelzett módszer alapján működő általános iskola pedagógiai programjával tökéletes összhangban van a belga Kenneth Bastiaens által megalkotott Multi SkillZ metódust alkalmazó egyesület koncepciója.

A következő tanévtől induló együttműködés hosszú távú terveiben egy komplett életpályamodell felkínálása is szerepel.

A Hornung családban ma már nemcsak a legidősebb fiú, Iván, de öccse Gábor is korosztálya legjobbjai közé tartozik.

A fiúk U14-es mesterversenyének győztese, Hornung Gábor, a Balatonboglári Tenisz Club játékosa nyaranta ugyan még mindig Fekete Rudolffal a Balaton-parti városban készül, ám évközben a MAFC vezetőedzője, Pákai Norbert irányítja az edzéseit. 

A budapesti szakember szerint a mai teniszben a fizikai képzés éppoly fontos, mint a technikai, ezért Gábor erőnléti edzéseit szeptemberben Szabó András László, a Nemzeti Kézilabda Akadémia sporttudományos és egészégügyi csoportjának vezetője vette kezébe.

FaLang translation system by Faboba
Federer és Nadal

Pályakereső