Már régen volt ennyi gyermekteniszező Kecskeméten a Széktói teniszpályán, mint a mögöttünk levő hétvégén.

A korosztályos viadalra 11 hazai városból és Szerbiából is érkeztek.

Bíró Marcell nyerte a 14 éves fiúk versenyét - Fotók: Bebők Márta

 

A Magyar Tenisz Szövetség, valamint a Kecskeméti Amatőr Teniszezők Egyesülete Hírös Kupa néven korosztályos régiós pontszerző teniszversenyt szervezett a 12-18 éves fiatalok részére – tudósította cikkével honlapunkat Bebők Mária, aki fényképeket is küldött az eseményről.

Szombaton reggel Lovas Szilárd versenyigazgató és Rákóczi Andrea versenybíró kissé hűvös, őszies időben várta az ifjak nevezését. A régióból 25 fiú és 4 leány regisztrált a kétnapos versenyre. A 12 éves fiú korosztályban neveztek a legtöbben, 12 fő. 14 éves fiúknál 10, a 16-18 éveseknél 3 fiatal indult. Sajnos kevés leány nevező volt, ezért összevont korosztályban versenyeztek. A régió 11 városából – Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Szentes, Szeged, Baja, Békéscsaba, Gyula, Pécs, Orosháza, Kiskunhalas – és még külföldről, Szerbiából is érkzetek teniszezők.

 

battancs david 19benBattancs Dávid

 

A körmérkőzéses formában rendezett viadalon szombaton szinte minden versenyszámban volt eredményhirdetés, vasárnap már csak a négy legjobb 12 éves fiú küzdött az érmekért.

A rendezől úgy értékelték, hogy jól sikerült verseny volt, és remélik, hogy akik ott voltak, azok jól érezték magukat, és jövőre is neveznek a kecskeméti viadalra.
A versenyen az első három helyezett érmet, míg a további helyezettek oklevelet kaptak.

 

matyas hunor 19benMátyás Hunor

 

Eredmények

Fiúk
16-18 évesek: 1. Birgés Bende (Kiskunhalas), 2. Csuthi Béla (Kecskemét, Kiskunfélegyházi Városi Tenisz Klub), 3. Böröczky Balázs (Kecskemét, Újhidy Tenisziskola)
14 évesek: 1. Bíró Marcell (Kecskemét, Szeged Gellért SE), 2. Temesvári Balázs (Szeged, Sportmánia), 3. Virághalmi Viktor (Szeged, Sportmánia)
12 évesek: 1. Kovács Barnabás (Szeged, Sportmánia), 2. Horváth Döme (Kiskunfélegyháza Joging), 3. Krém Dominik (Pécs PVTC)
Leányok
14 évesek: 1. Buchholcz Bora (Szeged, Gellért SE), 2. Nadja Popovic (szerb), 3. Márton Lilla (Gyula)

 

sonkodi lena 19benSonkodi Léna

FaLang translation system by Faboba

Pályakereső