A XV. Manager Open, a Menedzserek Országos Teniszbajnoksága idei utolsó, kilencedik állomásának helyszíne a Grand Slam Park volt.

Az egész napra beharangozott esős időjárás sajnos a játékra jelentkezők számát is lecsökkentette, különösen a vidékről előzetesen nevezettek között. De így is érkeztek a fővároson kívül egri, fehérvári, agárdi és százhalombattai versenyzők.

Csukovics Gábor, László Csaba, Hámori Tamás, Hegyi József, Monus Zoltán

 

Mindezek ellenére – elsősorban a szuper kategóriában - igen erős mezőny jött össze, hiszen az előző versenyek nyertesei közül négy győztes pár is nevezett. Ebben nyilván szerepet játszhatott az a tény, hogy mindig ez az utolsó verseny dönti el az országos pontverseny végeredményét. Ennek megfelelően már a csoportbeli körmérkőzéseken a közel egyforma játékerőt képviselő párok óriási csatákat vívtak, a szinte állandóan szemerkélő eső ellenére is.

Az elődöntőben László Csaba fehérvári hoteltulajdonos és Csukovics Gábor ottani vállalkozó párosa az egri id. Hegyi József, Bozsik Attila üzletember kettőse ellen nyert, míg a másik oldalon a fővárosi Hegyi József, a Renomia nemzetközi igazgatója és Monus Zoltán, az egri Trizna János, Domán Donát pár ellen győzedelmeskedett. A döntő, ahogy korábban a csoportbeli összecsapás is, a Hegyi, Monus kettős sikerét hozta.

Az amatőrök közül a legjobb négy között a szervátültetettek világbajnokságán nemrég bronzérmet szerzett Hegyesi Lászlónak partnerével, a szlovák üzletember Berecz Leventével csak óriási küzdelemben sikerült legyőznie az Amberger Árpád, a Globomax vezérigazgatója és lánya Hanna alkotta kettőst. A másik ágon Almai János fogorvos és társa, Fülöp László, mindketten rutinos szenior versenyzők, egy másik vegyes páros Radnóti György, a MOL korábbi vezető munkatársa és partnere Ábrahám Diana ellen győzött. A döntő lejátszására az újra megindult eső miatt már nem volt lehetőség, azt a versenybíróság október 27-re halasztotta.

Az ünnepélyes díjkiosztás során Hámori Tamás versenyigazgató a Herendi Porcelánmanufaktúra nagyvonalú támogatása eredményeként a szuper kategória győztes párosának 1-1 csodaszép egyedi vázát nyújtott át. A két kategória helyezettjei Chivas, a Panda Security, az Extrametal, a Béres Rt, a Dorkó sportszer forgalmazó, a Danubius Hotels, a Pauker Nyomda és a MOB ajándékait, valamint Boros Betty festő művészi termékeit kapták kézhez.

Különdíjban részesült a ZEMA magyar ékszer cég jóvoltából a két legsikeresebben szerepelt női versenyző, Amberger Hanna és Ábrahám Diana. Ezen kívül minden résztvevő átvehette a Budapest Pro Shop ajándékcsomagját, valamint Pauker nyomda által készített művészi okleveleket. Az elhalasztott amatőr páros döntő győztesei majd az Óramű kft által felajánlott luxus karórát nyerik el.

A Magyarországon egyedülálló, idén kilenc menedzser versenyből álló Manager Open pontversenyének élén a szuper kategóriában László Csaba végzett az élen, a második helyezett klubtársa, Csukovics Gábor lett, míg a harmadik helyen dr. Szalai András végzett.

Az amatőr kategóriában Tomori Tamás érte el a legtöbb pontot, míg a második helyet fia, Tomori Benedek, a harmadikat pedig Hegyesi László szerezte meg.

A díjazottak valamint a legjobb rendezők jutalmazására novemberben külön rendezvény keretében kerül sor.

Hámori Tamás a verseny befejeztével köszönetet mondott a versenysorozat további támogatóinak, így a Molnár Betonnak, a Foxtronnak, a KPMG-nek, a Viszló-Transnak, a Parfüm Line-nak, a Benusz Kft-nek, a Jó autó és a teniszlabda. hu on-line cégeknek, az SSP Groupnak, továbbá az ITBusiness kiadónak. Végül megköszönte a rendező klub menedzserének, Szabó Tamásnak, s a kiváló konyhát vezető Szendi Attilának a munkáját.

A résztvevők mindegyike elégedetten és azzal búcsúzott, találkozzunk 2020-ban , a Manager Open jövő évi versenysorozatán.

FaLang translation system by Faboba

Pályakereső