Bakonyi Levente aranyérmet szerzett a törökországi riviérán, Manavgatban a veterán teniszezők Európa-bajnokságán.

A Club Alibey teniszre szakosodott exkluzív üdülőtelepén 64 pálya várja a sportág kedvelőit.

A kontinensvetélkedőn egyedüli magyarként rajthoz álló kecskeméti teniszező a 75+ korcsoportban versenyzett, s egyéniben aranyérmet, párosban a román Dumitru-Titus Mihalce társaként ezüstöt nyert.

Bakonyi Levente (balról) és párostársa, Dumitru-Titus Michalache

A Tennis Europe viadalán szinte minden korosztályban nevezett a kontinensrangsor első öt helyezettje, így komoly csaták alakultak ki valamennyi mérkőzésen.

Magyar részről a kecskeméti Bakonyi Levente indult a 75-80 évesek korosztályban, mind egyéniben mind pedig párosban. Utóbbiban jó barátjával, a román Titus Michalachevel, aki – mint eddig már több versenyen is – megteremtette a lehetőséget Leventének az EB-n való részvételre.

Bakonyi az egyéni versenyen legyőzte a 2. kiemelt svéd Cay Sollint (6:2, 6:3), majd a döntőben az 1. kiemelt német Bernd Gutsche ellen is fölényesen nyert (6:1, 6:1). A kecskeméti sportoló ezzel a 3 évvel ezelőtti Eb-n szerzett ezüst után, immár Európa-bajnoki elsőséget ünnepelhetett.

Hajszálon múlott, hogy párosban is a dobogó legfelső fokára álljon. A döntőben 2. kiemeltként a román Dumitru-Titus Mihalce társaként heroikus küzdelemben 7:6 (2), 7:5-re kikaptak az 1. kiemelt Gutsche, Sollin (német, svéd) duótól, így ezüstérmesek lettek 

A verseny legidősebb résztvevője a 94 éves ukrán Leonyid Sztanyiszlavszki volt, akinek saját korosztályában nem volt induló, így a kijevi öregúr a három korcsoporttal fiatalabbak, a 80 esztendős „ifjak” között versenyzett, s párosban és vegyespárosban is pályára lépett.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső