A térséget elborító hatalmas havazás ellenére négyszázharminc résztvevője volt a 43. European Senior Open küzdelmeinek.

Az ausztriai magaslati üdülőközpont, a világhírű sícentrum hagyományos téli fedett pályás tenisztornáján ezúttal kevés magyarországi induló volt.

Egyikük sem ért el számot tevő eredményt, mégis örülhettünk magyar érmeknek.

Katalin Boeroecz (Németország) nevét olvasva a fiatalok nem tudhatják, csak sejthetik, hogy a hölgy pályafutása Magyarországon indult. Gáspár Katalin a hetvenes években ifjúsági vegyes páros bajnok, korosztályos válogatott volt, később stabil I. osztályú játékosnak számított. A pasaréti Vasas pályán nőtt fel, de játszott az MTK színeiben is, s Bujtás Balázs, Somogyi József, Szabó Éva, Halmos Imre és Sári Károly irányította edzéseit.

Idestova három évtizede Németországban él, s noha van Budakeszin lakásuk, immár az Ulm városában levő munkahelye, az ottani teniszklub az igazi otthona. Férjével, az egykoron ifjúsági magyar bajnok, Orange Bowl-résztvevő, s válogatott kerettag Böröcz Andrással dolgoznak a nagy németországi sportegyesület, a több szakosztályt működtető TSG Söflingen teniszezőinek sikeréért, miközben mindhárom gyermekük, Balázs, s a már odakint született Bence és Barnabás is aktív teniszezőnek számít. Az ulmi sportegyesület 11 szabadtéri és 3 fedett pályája sok munkát ad a vezetőedző Böröcz Andrásnak és feleségének is, ám Katalin gyakori résztvevője a németországi és nemzetközi szenior versenyeknek is.

Megtudtuk, hogy van Európa-bajnoki címe és világbajnoki érme is. Az ITF ranglistán jelenleg egyesben a 16., párosban a 10. helyen áll, de a 2012-es esztendőben párosban rangsorelső volt, vegyes párosban pedig a 4. helyen jegyezték korosztályában. Egyesben 2017-ben ért a legmagasabbra, amikor a lista 11. helyén állt.

Seefeldből ezúttal két éremmel tért haza: sportág egyik legrangosabb téli versenyévé fejlődött, az immár ITF Grade I minősítéssel rendelkező 43. European Senior Open küzdelmeinek egyéni döntőjében nagy csatában kikapott a cseh Barbora Koutna elleni mérkőzésen (6:4, 5:7, 3:6), ám az 55+ páros versenyén viszont a német Ellen Neumann társaként aranyérmes lett.

Hasonló sikerekkel a többi magyar szereplő nem büszkélkedhetett: a keszthelyi Eke László és a debreceni Berkó Ervin már az első meccsen vereséget szenvedett, néhány előzetesen benevezett hazai játékosunk pedig - vélhetően a több méteres hótól megijedve - el sem indult a versenyre.

Négyszázharmincan így is ott voltak a február közepi északi sí világbajnokságra kicsinosított sportcsarnok, a WM Halle küzdelmein január 11-27. között. A 35 év feletti korosztálytól a szuper szeniorokig, a 85 év felettiekig minden korcsoportban sokan léptek pályára - legtöbben a németektől, olaszoktól és svédektől érkeztek, de volt cseh, orosz, svájci, francia, horvát, spanyol, dán, amerikai, belga, holland, brit, szlovák, lengyel és finn szereplő is.  

Markus Taglieber tornaigazgató honlapunknak megerősítette:  igyekeznek évről évre többet nyújtani, s végre nagy esély van arra, hogy a létesítmény modern köntösbe öltöztetése után a nyolc teniszpálya szőnyegborítása és a két csarnok világítása is megújuljon.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső