A nagy múltú két veterán teniszverseny, mint korábban most is nagy tömegeket vonzott a festői Wörthi tó menti Pörtschach klubjába. Az egymásba kapcsolódó két viadal, előbb az osztrák nemzetközi bajnokság, majd a szenior korosztályok kontinensvetélkedője magyar sikereket is hozott, már az első héten is.

Fuchs Anna egyéniben második, párosban Károlyi Marianna társaként első lett

 

Csaknem háromszáz, egészen pontosan 285 résztvevője volt a Klagenfurti Tenisz Klub által szervezett nemzetközi viadalnak, mely a 35-85 év közötti korosztályok számára kínált játklehetőséget a 11 pályás centrumban, és a sétatávolságra levő másik két pörtschachi telepen, a Leonstein és a TK pályáin.

Népes magyar küldöttség érkezett az üdülővároskába - többen egy kisbusszal keltek útra, mások személyautóval, vagy vonattal vágtak neki a Budapesttől hét órányi távolságra levő versenyhelyszínre.

Nem volt eredmény nélküli az utazás: több érmes helyezést is begyűjtöttek a magyarok.

Fuchs Anna és Károlyi Marianna párosa a 70+ korosztályban tornagyőzelemmel zárt. Nem is akárhogyan, hiszen a trófea elnyeréséig vezető úton az 1. kiemeltet 4:6, 6:4, 14-12-re győzték le, s aztán a döntőben a 2. helyen jegyzett francia, ausztrál duó ellen 6:2, 6:3-ra nyertek (a legyőzött párosnak tengerentúli tagja, Caroiline Crampling egykor Grand Slam-résztvevő volt).

Fuchs Anna egyéniben is remekelt. Mivel külföldön keveset versenyzett az elmúlt időszakban, nem jutott kiemeléshez - így kiemeltek búcsúztatásával, az 5., a 4. és a 2. legjobb játékos legyőzésével jutott a fináléba, ahol az 1. helyen jegyzett német Eisterlehner állította meg a menetelését.

- Nagyon jól sikerült ez a hét, pedig nehéz dolgom volt, "bejátszóként" egy fordulóval többet kellett mérkőznöm - mondta a tenisz-palya.hu érdeklődésére Fuchs Anna, aki azt is megjegyezte, hogy az egyéni tornán 2. kiemelt német Bauwens legyőzésére (2:6, 6:3, 6:3) a legbüszkébb, s természetesen nagyon boldog, hogy Károlyi "Baba" társaként párosban ilyen szép sikert értek el, s tornagyőztesként távozhattak Pörtschachból.

A 75+ korosztályban Pohly Ferenc a német Hackstein partnereként vegyespárosban ezüstérmes lett, a 85+ évjárat viadalán pedig Kende László az ausztrál Alle oldalán az elődöntőig jutott. A legjobb négy közé jutásért egy tiszta magyar duót, a nyírbátori Jónás József és a kecskeméti Lipóth Lajos alkotta kettőst búcsúztatták.

A hírös városból érkezett 87 esztendős "fiatalember" honlapunknak elmondta, hogy ötödjére jár a pörtschachi versenyen, s mostani szereplését hátráltatta egy hosszasabb combsérülés, így nem tudott kellően felkészülni az ausztriai versenyre.

- Játszom rendszeresen Kecskeméten, több pályán is megfordulok, imádom a teniszt - mondta Lipóth Lajos, azt követően, hogy átvette a vigaszverseny győztesének járó díjat. Megdolgozott érte, hiszen a 30 fokos kánikulában rendezett döntőben három órás mérkőzésen nyert 7:6, 7:5-re német vetélytársa ellen, s rövid pihenőt követően várt rá még egy férfi páros mérkőzés is.

A magyar veteránok zöme hazautazott, csupán a 85+ korosztályban szereplő Mikola Elena maradt itt az Európa-bajnokságra is. A korelnöki címre azonban nem pályázhat, hiszen a vasárnap érkezett magyar küldöttségben ott van többszörös világ- és Európa-bajnok Szentirmay Erzsébet is, aki honlapunknak elmondta, hogy 91 esztendősen is a tenisz az élete, s jó formában érkezett a mostani versenyre.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső