Az eddig vezető, Pintér András (80) már az év elején jelezte, hogy az idény végén távozik tizenhat esztendeje betöltött posztjáról.

A szeniorok versenyzését koordináló Szövetség a Magyar Veterán Teniszezőkért egyesület közgyűlésén Erdei Csabát (52), az Amatőr Tenisz Szövetség korábbi elnökét, a Soroksári Tenisztanoda vezetőjét választották a hazai veterán teniszsport első emberének.

Erdei Csaba

 

A megüresedő elnöki posztra ketten jelentkeztek, s a szövetség vezetősége által kijelölt bíráló bizottság tanulmányozta pályázatukat, majd személyesen is maghallgatta a jelölteket. Az elnökválasztó közgyűlés elé tett javaslatuk szerint mindkét jelöltet tiszta szívvel javasolták a pozíció betöltésére.

A voksolás előtt a két jelölt, Bíbók Tamás és Erdei Csaba egyaránt 10 perces összegzést adhatott az interneten október 17. óta olvasható pályázati anyagához.

A titkas szavazáson 38-an vettek részt. Egy voks érvénytelen volt, 21 szavazat érkezett Erdei nevére, s 16-an támogatták Bíbokot. Az elnökségi tagok esetében nyílt szavazással ,személyenként 37-37 igen és 1-1 tartózkodás minden esetben.

Az új elnök javaslatára a közgyűlés elfogadta, hogy a jövőben tiszteletbeli elnökként Pintér András tovább segíti a veterán teniszezőket. Honlapunk információi szerint Bíbok Tamás is kötődni fog a szövetség munkájához: a szervezeti és működési szabályzat átalakítása után, elnöki megbízás alapján a főtitkári szerepkörben.

A tenisz-palya.hu a közeli napokban részletes interjúban bemutatja az új elnököt, s ismerteti programját is.

Szövetség a Magyar Veterán Teniszezőkért
Elnök: Erdei Csaba
Tiszteletbeli elnök: Pintér András
Az elnökségi tagok: Almai János dr., Márton Kálmán, Molnár Antal, Pohly Ferenc, Román Ferenc, Zoltán György.
Ellenőrző bizottság: Barsi Tünde, Budai Zsuzsanna, Kósa Péter László

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső