A Cipősdoboz akció keretében december 18-ig várják az MTSZ irodában a rászoruló gyermekeknek szánt ajándékokat.

A Temesvári Andrea vezette női bizottság kezdeményezésére idén már gyűjtőpontot is létrehoztak a Mikoviny utcában.

 Cseresznyés Réka, Schmitt Gréta, Gy. Szabó Csilla és Sütő Csilla

 

A Mikoviny utcai szövetségi székházban, stílszerűen Mikulás napján, vagyis december 6-án kerültek az első ajándékok a teniszezők karácsonyfája alá. A leggyorsabbak, az MTSZ női bizottságának tagjai voltak, igaz, az ő kezdeményezésükre vették fel a karácsonyi Cipősdoboz akció gyűjtőpontjai közé is a Nemzeti Edzésközpontot.

A Temesvári Andrea által vezetett testület már másodszor vállalta magára a Baptista Szeretetszolgálattal való együttműködést, ám ezúttal a sportág valamennyi rajongóját csatlakozásra invitálja.

− A szövetség nevében már korábban is vittünk karácsonyi ajándékokat a Cipősdoboz akció központjába, ám sokkal hatékonyabbnak gondoltuk, ha itt, a szövetségben is leadhatóak lennének a rászoruló gyermekeknek szánt ajándékok – mondta el az akcióval kapcsolatban Temesvári Andrea, aki maga is több csomagot készített, amelyek már csak arra várnak, hogy készítőjük a NEK-es karácsonyfa alá helyezze őket. – Abban, hogy önálló gyűjtőpont lehettünk, nagy része van Schmitt Gréta elnökségi összekötőnek, valamint Sütő Csilla főtitkárnak, amit ezúton is köszönünk nekik. Az idei tél mindannyiunk számára nehéz, a magyar tenisztársadalmat különösen rosszul érintette az energiaárak emelkedése, vannak klubok, amelyek emiatt nem is tudtak sátrat állítani. Az ünnepek közeledtével most mégis inkább azok jutnak az eszünkbe, akiknél ajándék nélkül telik majd a karácsony. Három gyermek édesanyjaként mélyen megérintenek ezek a családok. Biztos vagyok benne, hogy sportágunk képes az összefogásra, s ezt most a meglepetésekkel teli cipősdobozokkal tudjuk leginkább kifejezni. Szeretnénk, ha ebből a gesztusból idővel hagyomány válna, s néhány év múlva már automatikusan hoznánk a szövetségi karácsonyfa alá ezeket az ajándékokat.

Az MTSZ irodájában december 18-ig várják a szeretet csomagjait, amelyeken jól láthatón kell feltüntetni, kinek szánták őket. Kisfiúnak, vagy kislánynak, kicsinek vagy nagynak. A cipősdobozokat cellux-szal vagy zsineggel kell rögzíteni, s megtölthető bármivel, aminek egy kisgyermek örülhet. A Baptista Szeretetszolgálat saját önkéntesi hálózatán keresztül juttatja el a rászorulóknak az ünnepi dobozokat.

Bővebb információk a www.ciposdoboz.hu-n találhatóak.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső