1. Általános tudnivalók

a./ bárki ingyenesen bekerülhet a katalógusba – feltéve, hogy olyan helyszínt, létesítményt működtet, amely (a létesítmény házirendjének betartása mellett) legalább egy teniszpálya használatát biztosítja külső érdeklődők számára. Az ingyenes alapcsomag helyett a megrendelő választhat ezüst vagy arany csomagot – ezek lehetőséget adnak az alapinformációk mellett az érdeklődők számára fontos szolgáltatásokról további információk, valamint szöveges leírás, több kép, esetleg videó megjelentetésére is.  

b./ az új adatlap kitöltéséhez előbb be kell jelentkeznie a honlapra (a honlap fejléce fölött lévő Bejelentkezés, regisztráció menüpontra kattintva) – ha még nincs felhasználói fiókja, akkor előbb regisztrálnia kell. Bejelentkezést követően az Új bejegyzés a katalógusba menüpontra kattintva (szintén a fejléc fölött) elérhetővé válik a kitöltendő űrlap.

Ahhoz, hogy az űrlap valamennyi elem láthatóvá váljék, a felvenni kívánt létesítmény nevének megadása után választania kell egy kategóriát (pl.: Teniszpálya-katalógus -> Teniszcentrum). Amint az űrlap felső részén jelezzük, az alapcsomaghoz tartozó mezők elnevezése zöld, az ezüst csomagé szürke, az arany csomagé pedig sárga alapon látható. Ennek alapján eldöntheti, hogy melyik csomagra van szüksége – válassza ki azt a Csomagok elnevezésű mező lenyíló listájáról.

c./ az űrlap kitöltése után az adatok nem jelennek meg azonnal a site-on, a megjelenéshez adminisztrátori jóváhagyás szükséges. Az űrlap elküldése után az adminisztrátor ellenőrzi a kitöltés helyességét, szükség esetén felveszi a kapcsolatot a megrendelővel, egyeztetik a javításokat, megbeszélik a további tennivalókat – majd a megfelelő korrekciók után a tartalom megjelenik a honlapon. Az átfutási idő maximum egy-két munkanap.

d./ az adatok feltöltője a feltöltés után bármikor hozzáférhet saját adataihoz, azokat szükség esetén módosíthatja, megváltoztathatja, kiegészítheti. A bejegyzés jóváhagyása, publikálása után bizonyos időközönként (általában félévente) e-mailben megkeressük, és arra kérjük, hogy ellenőrizzék az adatokat, működjenek közre azok aktualizálásában.

e./ FONTOS: a katalógus részletes keresője a felhasználók számára számos beállítási lehetőséget kínál fel. Minél több mezőnek van értelmezhető tartalma, annál nagyobb az esély arra, hogy a helyszín szerepel a találati listán. Ugyanakkor kérjük, ügyeljen arra, hogy az űrlap csak valódi adatokat tartalmazzon.

f./ ha valaki egyedi, az adatlap általános rendjétől különböző, látványosabb megjelenést szeretne, arra is van lehetőség – keresse a szerkesztőséget »

2. Az űrlap kitöltése

a./ bizonyos mezőket kötelező kitölteni, ezek nélkül az űrlapot nem lehet elküldeni. Ezeket a mezőket a mezők címkéje (megnevezése) melletti csillag jelzi.

b./ minden mezőnél látható egy rövid, a helyes kitöltést segítő útbaigazítás, amit egy „?” is jelez – ennek megjelenéséhez az egérmutatót rövid ideig a mező neve fölött kell tartani.

c./ előfordulhat, hogy valamely (nem kötelező) mező az adott tartalomnál nem értelmezhető, vagy bár értelmezhető, de nincs hozzá tartozó releváns tartalom – ilyenkor a mezőt egyszerűen üresen kell hagyni.

d./ ha úgy gondolja, hogy az űrlap kitöltése problémát okoz, vegye fel a kapcsolatot munkatársunkkal, aki minden segítséget megad a feltöltéshez, vagy tájékoztatja, hogyan küldheti el az adatokat a szerkesztőségnek. Segítség: levél a szerkesztőnek »

3. A megrendelés menete

 • az adatok feltöltése a honlapon elérhető űrlap segítségével történik, vagy az új adatlapot a szükséges információk elküldése után a szerkesztőség munkatársa hozza létre
 • a kitöltött és beküldött űrlapot a szerkesztőség munkatársa ellenőrzi, ha szükséges, felveszi a kapcsolatot a beküldővel. Ha az új adatlapot a beküldött információk alapján a szerkesztőség munkatársa hozza létre, ezt ellenőrzés céljából hozzáférhetővé teszi a megrendelő számára. A végeredmény mindkét esetben egy ellenőrzött és jóváhagyott, publikálásra kész adatlap.
 • ha a megrendelő az ingyenes alapcsomagot választotta, a publikálás azonnal megtörténik, további teendő nincs
 • ha a megrendelő az ezüst vagy arany csomagot választotta, az ellenőrzött adatlapot a szerkesztőség munkatársa alaptartalommal publikálja. A szolgáltató kiállítja a megrendelésről szóló számlát, és azt e-mailben (kérésre postán is) elküldi a megrendelőnek – aki a számlán szereplő összeget (előfizetési díjat, szolgáltatási díjat) átutalja a szolgáltató számlájára. Amint a szolgáltatási díj megérkezik a szolgáltató számlájára, a szerkesztőség munkatársa a csomagbeállítást módosítja, és ettől kezdve a megrendelt csomagnak megfelelő tartalom látszik a honlapon.

Valamennyi megrendelés (beleértve az alapcsomagot is!) időtartama egy év. Ennek letelte előtt a megrendelő e-mailben kap értesítést a közelgő határidőről – a megrendelőnek jeleznie kell, hogy meghosszabbítja vagy megszünteti korábbi megrendelését, esetleg csomagot vált (több vagy kevesebb adattartalmat kíván megjelentetni). A hosszabbítás vagy az új megrendelés egyúttal azt is jelenti, hogy a megrendelő ellenőrizte az adatlapján szereplő információk valódiságát, aktualitását.

Az új adatlap publikálásától (vagy egy új megrendelés kezdetétől) számított egy éven belül lehetőséget biztosítunk arra, hogy a megrendelő a korábban megrendelt adattartalomnál bővebb tartalmat megjelenítő csomagra váltson. A csomagváltással újra indul az egyéves időtartam, a csomagváltás díjának megállapításánál az esetleg korábban már befizetett díj még fennmaradt, időarányos részét beszámítjuk. (Azaz: ha valaki ezüst csomagra fizetett elő, de egy fél év eltelte után arany csomagra akar váltani, akkor az arany csomag egyéves díjából levonjuk az ezüst csomag korában befizetett egyéves díjának még "le nem töltött", fennmaradt 50%-át.)

4. Az egyes mezők helyes kitöltése

» Megnevezés – KÖTELEZŐ mező

A helyszín (a teniszpályákat működtető, befogadó intézmény, létesítmény stb.) megnevezése – ahogy az érdeklődők ismerik, megtalálják.

» Kategória – KÖTELEZŐ mező

A 'teniszpálya-katalógus' főkategórián belül válassza ki azt az alkategóriát, amely leginkább illik a helyhez. Az egyes alkategóriák:

 • teniszpálya – egy vagy néhány teniszpálya, minimális kiegészítő szolgáltatásokkal
 • teniszcentrum – több pálya, különféle sport- és egyéb szolgáltatásokkal
 • szálloda, üdülő, strand, fürdő... – a pályák a létesítmény részeként működnek, a pályahasználók bizonyos feltételekkel igénybe vehetik a létesítmény szolgáltatásainak egy részét
 • sportpálya, sportközpont, szabadidőközpont – a pályák a létesítmény részeként működnek, a pályahasználók igénybe vehetik a létesítmény szolgáltatásait
 • oktatási intézmény – a pályák az intézmény kereteiben működnek, a pályahasználók bizonyos feltételekkel igénybe vehetik az intézmény egyes szolgáltatásait

FIGYELEM!

1. alkategóriát mindig kötelező választani, nem elég, ha a teniszpálya-katalógus főkategória ki van választva! A kategória kiválasztása után jelennek meg az űrlapon a pályákra, szolgáltatásokra vonatkozó információkkal kapcsolatos mezők.

2. a kategória kiválasztásánál járjon el kellő gondossággal – ha később, az űrlap teljes vagy részbeni kitöltése után módosítja a kategória-beállítást, azzal kiüríti a pályákra, szolgáltatásokra vonatkozó információkat tartalmazó mezőket, és így „eltűnnek” a korábban azokba már beírt adatok, információk!

» Csomagok – KÖTELEZŐ mező

Válassza ki az Önnek megfelelő csomagot! – ezzel egyrészt eldönti, hogy mennyi információt tud megjelentetni a honlapon, illetve meghatározza, hogy mekkora éves díjat vállal a megjelenés ellenszolgáltatásaként. Az egyes csomagok egymásra épülnek, azaz: a magasabb értékű csomag tartalmazza az alacsonyabb értékű csomag információ-elemeit, illetve az értékesebb csomag díja magában foglalja az alacsonyabb értékű díját is.

Amit az egyes csomagokról tudni kell:

 • alapcsomag – azokat a legfontosabb információkat tartalmazza, amelyek az érdeklődő számára már érdemi információkat hordoznak az adott létesítménnyel kapcsolatban. Az alapcsomag ingyenesen vehető igénybe.
 • ezüst csomag – némileg bővebb információkat tartalmaz, ezzel az érdeklődő felhasználónak megalapozottabb választásra ad lehetőséget. Az ezüst csomag éves díja 14 000 Ft (ami tartalmazza az áfát).
 • arany csomag – a legteljesebb információtartalom, kiegészítve a látványosabb megjelenés eszközeivel is (nagyobb képgaléria, videó). Az arany csomag éves díja 24 000 Ft (ami tartalmazza az áfát).

FONTOS: amikor az adatlapot tölti ki, bármelyik mezőt használhatja, függetlenül attól, hogy melyik csomagot választotta ki. Viszont a publikus honlapon már csak azok a mezők (illetve azok tartalma, értéke...) fognak megjelenni, amelyek a kiválasztott, megvásárolt csomaghoz tartoznak. Ezzel a megoldással érjük el azt, hogy amikor valaki ezüst vagy arany csomagot rendel, az alapcsomaghoz tartozó információk az adminisztrátori ellenőrzés után azonnal megjelenjenek, és ne kelljen megvárni a "fizetős" csomagokkal járó adminisztráció (számlázás, befizetés...) átfutási idejét. Amikor beérkezik a kiválasztott csomag díja, munkatársunk azonnal beállítja a csomag megfelelő értékét, és ettől kezdve az ehhez tartozó teljes tartalom láthatóvá válik.  

» A pályák száma – KÖTELEZŐ mező

Ide írja be az összes pályák számát – függetlenül attól, hogy milyen a borításuk, fedettek-e vagy nyitottak..

» Fedett pályák száma nyáron – KÖTELEZŐ mező

Ide a nyáron (is) működő fedett pályák számát írja be – ha nincs ilyen, hagyja változatlanul az alapértelmezettként megjelenő '0'-t!

» Fedett pályák száma télen – KÖTELEZŐ mező

Ide a télen (is) működő fedett pályák számát írja be – ha nincs ilyen, hagyja változatlanul az alapértelmezettként megjelenő '0'-t!

» A pályák borítása – KÖTELEZŐ mező

Jelölje meg a pályák borítását – ha többféle borítás is van, jelölje mindegyik előfordulót!

» Éves nyitvatartás – KÖTELEZŐ mező

Jelölje be a megfelelő opció(ka)t – ha a létesítmény egész évben működik, mindkét opciót jelölje be!

» Heti nyitvatartás – KÖTELEZŐ mező

Jelölje be azokat a napokat, amikor a pályák üzemelnek. FONTOS: a 'rendes' nyitvatartást a Nyitvatartás mezőben kell megadni – erre itt azért van szükség, hogy a pályát kereső felhasználók az egyes napokra is tudjanak keresni!

» Nyitvatartás napszakokban – KÖTELEZŐ mező

Jelölje be azokat a napszakokat, amikor a pályákat igénybe lehet venni. FONTOS: a 'rendes' nyitvatartást a következő mezőben kell megadni – erre itt azért van szükség, hogy a pályát kereső felhasználók napszakokra is tudjanak keresni!

» Nyitvatartás – KÖTELEZŐ mező

Ez az információ jelenik meg a helyszín részletes adatlapján! A következő formában írja ide a nyitvatartásra vonatkozó információkat:

 • a hét napjait rövidítjük így: H, K, Sze, Cs, P, Szo, V;
 • az azonos nyitvatartású, egymást követő napoknál intervallumot jelölünk, pl. így: H–P: 8–18; vagy felsorolást alkalmazunk, pl. így: H, Sze, P: 8–20; K, Cs: 6–22; Szo–V: 10–16;
 • az egyes intervallumokat vagy felsorolásokat pontosvesszővel (;) választjuk el, ahogy az utolsó példában látszik.

» Pályadíj H-P: 8-12 (1 óra/HUF)

Írja be a hétköznap délelőtt, 8-12 óra között érvényes 1 órai szabadtéri pályabérlet összegét. Ha többféle díj létezik, a legjellemzőbbet írja ide. FONTOS: ide csak számot írhat be, nem lehet szóköz, Ft stb. Olyan összeget adjon meg, amely jó iránymutatás lehet az érdeklődő látogatók számára.

Mindannyian tudjuk, hogy a pályadíjakat számtalan tényező befolyásolja – de talán a szabadtéri szezon hétköznap délelőtti időszakának pályadíja jó iránymutatást adhat az érdeklődők számára. Ezzel lehetőséget adunk arra, hogy a Pályakeresőben megadható legyen az érdeklődő pénztárcájához illeszkedő árszínvonalra vontakozó korlát is. 

» Részletes díjtáblázat

Adja meg a saját honlap azon oldalának az url-jét, ahol a pályadíjakra, bérletekre stb. vonatkozó információk megtalálhatók. Ha nincs ilyen, hagyja üresen ezt a mezőt.

» Előfoglalás

Itt csak a lehetőséget jelölje – az érdeklődő ebből tudni fogja, hogy a pálya elérhetőségein (telefon, e-mail) érdeklődhet a további részletek iránt.

» Online foglalás

Ha van online foglalás, akkor írja ide a saját honlap azon oldalának url-jét, ahol az elérhető. Ha online foglalás nem lehetséges, akkor ezt a mezőt hagyja üresen.

» Sportszolgáltatások

Jelölje be a létező, elérhető szolgáltatásokat.

» További szolgáltatások

Jelölje be a létező, elérhető szolgáltatásokat.

» Szálláshelyek a közelben - majd az egyes szálláshelyek neve, a honlapjuk url-je

Ha környékbeli szálláshelyeket ajánl a látogatók figyelmébe, jelölje itt az 'igen' választásával, majd a következő mezőkben adja meg a szálláshelyek nevét és a honlapjuk url-jét. FONTOS: legfeljebb 3, olyan szálláshelyet adhat meg, amelynek van saját honlapja! 

FIGYELEM: kérjük, ügyeljen a helyes kitöltésre! 

a./ mindig tartsa be a sorrendet: ha csak egy szálláshelyet ajánl, akkor az első két mezőt használja, ha kettőt, akkor az első négyet;

b./ ügyeljen arra, hogy a név mezőbe pontosan, helyesen írja be a szálláshely hivatalos nevét, az url-mezőbe pedig a szálláshely honlapjának nyitólapjához tartozó url-t másolja be;

c./ külön is felhívjuk a figyelmet: csak olyan száláshelyet ajánlhat, amelynek van saját honlapja. A saját honlapot nem lehet helyettesíteni például egy szálláskereső portálnak az adott szálláshelyet bemutató oldalával; és nem számít saját honlapnak a saját domain-névvel nem rendelkező (valamelyik ingyenes tárhely sablonjában elkészített) honlap sem. Ha mégis ilyet ad meg, azt az ellenőrzés során töröljük. 

» Település – KÖTELEZŐ mező

Előbb válassza ki a megyét, majd a megjelenő újabb listáról a települést. Ha a pálya közigazgatási határon kívül van, annak a településnek a nevét adja meg, amelyről az a legegyszerűbben megközelíthető.

» Utca, házszám – KÖTELEZŐ mező

A térképes megjelenítéshez a lehető legpontosabban adja meg a címet. Ha a létesítmény közigazgatási területen kívül van, akkor az elérhetőség tömör leírása kerüljön ide – pl.: a 26-os úton, a település-táblától kb, 2,5 km.

» Irányítószám – KÖTELEZŐ mező

Adja meg a kiválasztott településhez, a megadott címhez tartozó irányítószámot

» Latitude, Longitude

Ez a két mező a GPS-meghatározás első és második koordinátájának értékét tartalmazza. Ha (viszonylag) pontos címet adott meg (település, utca, házszám, irányítószám), akkor a címadatok alapján ezek az értékek automatikusan generálódnak és megjelennek a mezőben – a helyszín jelölése pedig látható lentebb a térképen. Ha ez mégsem elég pontos (például külterületen lévő pálya esetében nincs a rendszer számára értelmezhető cím-információ), és Ön tudja a helyszín GPS-adatait, akkor írja be manuálisan ebbe a két mezőbe.

» Rövid ismertető – KÖTELEZŐ mező

Legfeljebb 200 karakterben írja le azokat a tudnivalókat, amelyek kiegészítik az adatmezőkben közölt információkat. A szöveg beírása közben a mezőnévben folyamatosan látható a még beírható karakterek száma.

» Részletes leírás

Legfeljebb 1000 karakterben kibővítheti a rövid ismertetőben leírtakat – mintegy annak folytatásaként. FIGYELEM! Itt a mezőnévben látható szám csak jelzi a felső korlátot, de (technikai okok miatt) nem mutatja folyamatosan a még felhasználható terjedelmet. Így itt akármekkora szöveget beírhat, de amikor elmenti az űrlapot, csak az első 1000 karakter „marad meg”. JAVASLAT: ne itt, az űrlapon fogalmazza meg a részletes leírás szövegét, hanem például egy Word-dokumentumban, ahol meg tudja nézni az aktuális terjedelmet. És ha kész a szöveg, megfelelő a terjedelem, akkor másolja be ide, az űrlapra.

» Kapcsolattartó – KÖTELEZŐ mező

Annak a személynek a nevét (esetleg tisztségét, beosztását) adja meg, aki a pályákkal kapcsolatban érdemi felvilágosítással tud szolgálni. Gondoljon arra is: a tenisz-palya.hu szerkesztői is az itt megadott személlyel fogják tartani a kapcsolatot, ezért célszerű olyan személyt megadni, aki az esetleg szükséges egyeztetéseknél megfelelő kompetenciákkal rendelkezik. (Az elsődleges szempont természetesen az érdeklődők kiszolgálása – a szerkesztőségi kommunikáció némi közvetítéssel is megoldható.)

» Telefon – KÖTELEZŐ mező

A kapcsolattartó telefonszáma: kérjük, hogy szabványos formában (+36 99 123-4567) adja meg a telefonszámot – ha indokolt, vesszővel elválasztva többet is megadhat, de egyet kötelező!

» E-mail – KÖTELEZŐ mező

A kapcsolattartó e-mail címe: olyan e-mail címet adjon meg, amit folyamatosan figyelnek, és a beérkező levelekre érdemben válaszolnak. Itt is vegye figyelembe a Kapcsolattartó mezőnél leírtakat – a honlapról (és a szerkesztőségtől) érkező e-mailek is ezt a címet használják.

» Weboldal

Írja be a weboldal címét. FONTOS: csak saját honlapcímet lehet megadni, más portálokon lévő aloldal ún. belinkelése nem engedélyezett.

» Videó

Ha a videó elérhető a Youtube vagy a Vimeo videómegosztó portálon, akkor egyszerűen illessze be ide a videó linkjét. Ha ez nem lehetséges, írja ide: külön küldöm. A további részletekről munkatársunk tájékoztatja. FONTOS: a videó szerzői jogának rendezettségéért Ön felel!

» Képek – részben KÖTELEZŐ mező

Legalább egy kép feltöltése kötelező: ez legyen a létesítmény logója, vagy egy azt helyettesítő kép. Az ezüst csomaghoz további kettő, az arany csomaghoz újabb kettő (tehát összesen 5) képet tölthet fel. A képek minimális mérete: a hosszabbik oldal legalább 800, a rövidebbik oldal legalább 400 px; a kép formátuma jpg legyen.

Feltöltés után vigye a kurzort a megjelenő képek fölé, és a képek alsó részén látható file-neveket átírva adja meg a képhez tartozó képaláírást. A logónál (vagy az azt helyettesítő képnél) képaláírásként a létesítmény megnevezését írja be.

Az egérmutatóval „megfoghatja” az egyes képeket és ha szükséges, átrendezheti azok sorrendjét.

» a Felhasználási feltételeket elfogadom – KÖTELEZŐ mező

A bejegyzés adatainak elmentése csak akkor lehetséges, ha elfogadja a Felhasználási feltételeket. Kérjük, mielőtt ezt megtenné, a Felhasználási feltételek » linkre kattintva olvassa el figyelmesen a dokumentumot.

---------------------------------------------

FONTOS: az ellenőrzés során a formai megfelelésen túl a tartalomra is figyelünk. Ez azt jelenti, hogy a szerkesztőség fenntartja a jogot a szöveges elemek szükség szerinti nyelvi gondozására, illetve, ha a szöveg nem felel meg legalább minimális mértékben a honlap általános normáinak, akkor annak törlésére. Ugyanez vonatkozik a fotók, illetve a videó minőségére. Természetesen ezekről az esetleges beavatkozásokról megfelelő indoklással, valamint a javasolt megoldással együtt tájékoztatjuk partnereinket.

Reméljük, sikerült segítenünk! Ha kérdése, problémája van, forduljon bizalommal munkatársunkhoz: levél a szerkesztőnek »

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső